Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die zelfstandig willen wonen



Ambulante begeleiding

Kop-Zorg ambulant geeft ondersteuning zodat je steeds meer zelfredzaam wordt en uiteindelijk als doel om helemaal zelfstandig te gaan wonen. 
Het is een vorm van individuele ondersteuning die wordt geboden aan jongvolwassenen in hun eigen (woon)omgeving. Deze begeleiding is afgestemd op de persoonlijke situatie en hulpvragen en heeft als doel te helpen om zelfstandig te blijven functioneren in de samenleving

Wie kunnen er terecht bij Kop-Zorg ambulant?

  • Iedere jongvolwassene (vanaf 18 jaar) 
  • met een vorm van Autisme en/of AD(H)D
  • die nog thuis of op zichzelf woont 
  • en behoefte heeft aan ondersteuning in het dagelijks leven, kan bij Kop-Zorg ambulant terecht.


Je kan bij ons onder andere terecht voor begeleiding bij de volgende doelen:

  • alles rondom het op jezelf wonen: koken, huishouden, boodschappen doen etc.
  • plannen en roosters maken (weekschema’s opstellen)
  • ondersteuning bij en het op zoek gaan naar een zinvolle daginvulling
  • administratie/financiën ordenen
  • sociale vaardigheden ontwikkelen
  • week doornemen, waar liep je tegenaan en wat ging goed? (ventileren)
  • zelfstandig leren reizen (we hebben vaak te maken met angsten, hier helpen we bij)

Tijdens in een intakegesprek zullen jouw hulpvragen in kaart worden gebracht. 
En onthoud: De ambulant begeleiders van Kop-Zorg laten je niet eerder los voordat je jezelf prettig, veilig en goed voelt.


Welke begeleiding bieden wij binnen Kop-Zorg Ambulant:
Onze ambulante begeleider(s) komen bij jou thuis of jij komt bij ons langs voor een gesprek. We bekijken welke hulp je nodig hebt en stellen samen met jou een plan van aanpak op.
Dit kan ondersteuning zijn bij werk of studie, maar ook in dagelijkse (huishoudelijke) werkzaamheden


Hoe werken wij?
We werken aan de hand van een begeleidingsplan dat speciaal voor jou is opgesteld en daarin staat dan precies met welke zaken we je gaan helpen en ook hoe vaak de ambulant begeleider bij je langskomt.
Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met mogelijke begeleiding vanuit je ouder(s), school en andere hulpverleners. We vinden het belangrijk om alle leefgebieden in kaart te brengen. Het één staat altijd in verbinding met het ander.

We kijken vervolgens regelmatig met jou of het plan werkt en stellen indien nodig de aanpak bij. En indien nodig, verwijst de ambulante begeleider je door, bemiddelt of gaat mee naar andere organisaties en of specialisten. 

Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd zodat - als je geen volledige baan of studie hebt - je overdag zinvol en met een doel bezig bent. Om te weten welke activiteiten: klik hier voor de activiteiten  
Ook kunnen we via Kop-Zorg Werkt   zorgen voor nog meer structuur , waardoor het zelfstandig wonen steeds eenvoudiger wordt. Denk daarbij aan een ICT bedrijf, een zorgboerderij, kunstopleiding en horeca.


Dan nog even dit:

  • Vergoeding: De begeleiding van Kop-Zorg/Ambulant bieden wij aan vanuit de WMO. Hier valt een eigen bijdrage onder van €19 per maand. In sommige gevallen kan de begeleiding bekostigd worden vanuit het persoons gebonden budget (PGB)
  • Afzeggen afspraak:  Mocht je een afspraak bij ons willen verplaatsen/afzeggen, laat dit dan zo snel mogelijk aan jouw ambulante begeleider weten, zodat je samen op zoek kan gaan naar een ander moment. Er kan eventueel ook contact worden opgenomen met tel: 072 - 844 09 10 of info@kop-zorg.nl
  • Wachttijden: Bij Kop-Zorg Ambulant hanteren wij geen officiële wachttijden. Wel is hieronder een indicatie te vinden over de wachttijden. Naar aanleiding van de hulpvraag en de activiteit die bijgewoond zal worden, kunnen wij een betere inschatting maken over de wachttijden. 
    Klik hier voor de algemene wachttijden via de beschikbaarheidsewijzer.nl


Voor meer informatie over Kop-Zorg Ambulant? Neem dan contact met ons op!
Bel naar: 072 - 844 09 10 of mail naar: info@kop-zorg.nl